Mezunların İmkanları

Bölüm mezunları kamu ve özel sektörde geniş iş imkanlarına sahiptirler. Mezunlar kamuda;

- Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı gibi farklı bakanlık ve kamu kurumlarında, müfettiş, müfettiş yardımcısı, denetçi, danışman, uzman, memur kadrolarında çalışabilirler.

- Sosyal Güvenlik Kurumu kadrolarında Müfettiş, Uzman olarak çalışabilirler.

- Tüm iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının atanabilecekleri kadrolara başvurabilirler.

- Kaymakamlık sınavlarına başvurabilirler

- Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarına sözleşmeli ve muvazzaf subay olarak başvurabilirler

- Akademik kariyer yaparak alanında akademisyen olabilirler.

Özel Sektörde ise,

- Özellikle sivil toplum kuruluşları ve sendikaların kadrolarında danışman, eğitmen ve uzman olarak çalışabilirler

- İşletmelerin idari ve yönetim kısımları yönetici, insan kaynakları departmanlarında uzman, mali ve bütçeleme kısımlarında uzman olarak çalışabilirler.

- Bankacılık, sigortacılık, finans sektöründe denetçi, uzman, danışman olarak çalışabilirler.

- Diğer iş kollarında iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının çalışabileceği alanlarda çalışabilirler.